Dan otvorenih vrata u bečkim školama

04.10.2019

Grad Beč organizuje “Dan bečkih škola” na kojem sve Bečlije imaju priliku da posete škole, informišu se o njima i prisustvuju nastavi.

Grad Beč posvećuje veliku pažnju obrazovanju i konstantno ulaže u održavanje najvišeg kvaliteta u gradskim školama.

Jedan od projekata je  “Dan bečkih škola” (“Tag der Wiener Schulen”), kada svi zainteresovani građani Beča mogu da  posete škole i uvere se kvalitet nastave i pratećih sadržaja.

U sredu, 9. oktobra 2019. godine, svoja vrata otvoriće oko 700 osnovnih, srednjih, tehničkih i ostalih škola u Beču, i posetiocima predstavati svoje programe na sveobuhvatne načine.

Osim toga, ovo je jedinstvena prilika da se prisustvuje nastavi, kako bi se svi zainteresovani upoznali sa nastavnim metodama i kvalitetom, kao i sa svakodnevnom atmosferom u pojedinim školama.

“Dan bečkih škola” se posebno preporučuje roditeljima čiji mališani tek treba da krenu u školu, jer se na ovaj način “iz prve ruke” mogu informisati o školama u koje žele da upišu svoju decu.

Više informacija obrazovnoj manifestaciji “Dan bečkih škola” možete pročitati na zvaničnom sajtu grada Beča.

Grad Beč je za brojne projekte u dobar start ove školske godine uložio oko 170 miliona evra. Renovirano je 34 škola u Beču, a planu je uvođenje WLAN mreže u bečkim školama.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

Školska godina donosi i nove propise za đake i roditelje

Alice fairytale: Alisina bajka je nova atrakcija za decu u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava