Intresantan izlet: Obilazak glavne zgrade Univerziteta u Beču

18.07.2019

Univerzitet u Beču je najveća austrijska obrazovna i istraživačka institucija, a glavna zgrada je otvorena za javnost i može se razgledati u vidu specijalnih tura.

©-Universität-Wien-Alexander-Schuppich

Beč je najveći univerzitetski grad na nemačkom govornom području, a Univerzitet u Beču  je najveća nastavna i istraživačka institucija u Austriji  i jedan od najstarijih u Evropi.

Od ukupno 9.600 zaposlenih, njih 6.800 rade kao naučnici. Univerzitet u Beču na ovaj način daje važan doprinos Beču , kao gradu znanja i obrazovanja sa blizu 100.000 studenata.

Svi zainteresovani imaju priliku da pogledaju unutrašnost glavne zgrade i da kroz besplatnu šetnju bolje upoznaju  Univerzitet u Beču.

Naime, svakog četvrtka i subote odvijaju se obilasci sa vodičem, koji pružaju posetiocima uvid u jednu od najstarijih univerzitetskih zgrada na nemačkom govornom području, koja postoji od 1884. godine.

Ove zanimljive ture traju oko sat vremena i uključuju razgledanje Arkadenhof-a i velike plesne sale. Zainteresovani mogu videti i reprodukcije slika  na plafonu, renomiranih slikara  Gustava Klimta i Franza Matscha. Takođe, Univerzitet u Beču  je za javnost otvorio  i impozantnu veliku čitaonicu glavne biblioteke.

Univerzitet u Beču se može razgledati uz pratnju vodiča na nemačkom jeziku svakog četvrtka od 18:00 časova, kao i svake subote od 10:30, osim državnim praznicima.

Obilazak sa vodičem na engleskom jeziku održava se svake subote u 11:30 časova.

Mesto sastanka i početak ture je kod kancelarije u parteru, u glavnoj zgradi Univerziteta u Beču  (Universitatsring 1, 1010 Wien).

Ranija registracija za razgledanje nije potrebna. Cena ture za odrasle je 5 evra, za studente, učenike srednjih škola, starije građane, kao i državne službenike samo 3 evra.

Za decu do 6 godina starosti, razgledanje Univerziteta u Beču je besplatno.

Više informacija možete dobiti na zvaničnoj internet stranici Bečkog univerziteta, kao i putem broja telefona  01 / 4277-176-76 ili e-mail adrese event@univie.ac.at

 

Botanička bašta: Univerzitet u Beču nudi ture kroz biljni raj

Svakog petka i subote tokom leta, Univerzitet u Beču nudi ture kroz  biljni svet botaničke bašte. Ovom prilikom vodiči tura i stručnjaci iz ove oblasti daju uvid u fascinantan svet biljaka u Botaničkoj bašti.

Svakog petka i subote do 31. oktobra 2019. godine  organizuju se ture koje traju oko sat vremena. U 15:00  časova počinje  tura na engleskom, a u 16:00 časova na nemačkom jeziku. Mesto sastanka je kod portirnice na glavnom ulazu u botaničku baštu. Ture se održavaju petkom i subotom.

Cena ture kroz bečku Botaničku baštu je 5 evra za odrasle, a za decu i mlade do 18 godina, studente biologije i članove Udruženja prijatelja Botaničke bašte,  ture su besplatne. U slučaju nevremena, ture se otkazuju. Privatne grupe ispod 10 članova plaćaju paušalnu cenu od 50 evra.

Više informacija je dostupno na zvaničnoj stranici Univerzitet u Beču – Zelena škola , kao i na broju telefona 01 / 4277-564 01 ili e-mail adresi gruenschule@univie.ac.at

Osim mladih koji studiraju na Bečkom univerzitetu, prošle godine je po prvi put uvedena mogućnost studija za starije osobe i ciljnu grupu 55 plus.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Studiranje u Beču: Velika potražnja za smeštajem i velika razlika u cenama

 

Pravoslavna teologija kao nove studije na Univerzitetu u Beču

Novo ograničenje za studente u Austriji

Bečki univerzitet: Duplo skuplja taksa za studente iz Srbije, Crne Gore i BiH

Austrijski univerziteti: Broj stranih studenata u Austriji u stalnom porastu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava