Javni čas plesa u Beču: Besplatno učenje plesa ispred Rathaus-a

17.07.2019

U sklopu bečkog Filmskog festivala, ispred Gradske kuće na Rathausplatz-u, posetioci će moći da uživaju u plesu, ali i da nauče brojne popularne plesove.

Život u Beču je u letnjem periodu veoma raznovrstan i nudi veliki broj kulturnih dešavanja koji su mahom besplatni za gledaoce i učesnike. Bečlije i gosti koji posećuju Beč, svakog dana u večernjim satima, na velikom filmskom platnu i pod vedrim nebom,  mogu besplatno uživati u snimcima opera, opereta, koncerata ozbiljne muzike, baleta i savremenog plesa i filmova.

Grad Beč već 29 godina u letnjim mesecima priređuje Filmski festival na trgu ispred Gradske kuće Rathaus. Filmski festival u Beču, koji predstavlja najveći evropski kulturni i gastronomski događaj, ove godine traje do 1. septembra 2019. godine.

Bečke plešne škole u nedelju 28. jula i 18. avgusta pozivaju posetioce Filmskog festivala da uživaju u plesu i  specijalnim predstavama. Pre manifestacije zainteresovani mogu naučiti neki od plesova kao što su bečki valcer, cha cha, tango i fokstrot, bugi, mambi i ostle.

 

Ples u jedinstvenom ambijentu

U nedelju 28. jula i 18. avgusta 2019. godine,  gradski trg Rathaus, od 17:00 do 18:30 časova, pretvoriće se u najveću plesnu školu na otvorenom u Austriji. U okviru inicijative “Wien tanzt”, 25 bečkih plesnih škola pozivaju vas na plesno veče i javni čas plesa uz besplatan ulaz.

Svi su jednako dobrodošli, i početnici i profesionalci, da igraju ispred fantastične pozadine gradske kuće Rathaus. Nema pravila oblačenja, jedini uslov za učešće u događaju su pozitivno raspoloženje i želja za plesom.
Kao grad muzike i plesa, Beč uživa svetsku slavu, a ove manifestacije ispred Rathausa će opravdati sva očekivanja.

Bečke škole plesa sve češće vide svoj važan zadatak da prenesu radost plesa izvan zidova plesnih škola i ponude ga svima na javnom času plesa.

Više informacija možete pronaći ovde!
Ulaz slobodan!

 

Ples: Jedan od omiljenih hobija Austrijanaca

Da li Jive, Rumba ili bečki valcer sve su to omiljeni plesovi u Austriji i važno je znati plesati.  U Beču postoji 25 plesnih škola, koje  nude kurseve plesa  za sve uzraste. Većina njih je visokog obrazovnog nivoa sa dobijanjem sertifikata o položenom kursu. Oko 250.000 Austrijanaca bar jednom nedeljno posećuju plesnu školu i većina njih svojim stečenim znanjem ulepšavaju brojne balove u Beču.

U austrijskoj prestonici svake godine se održi preko 450 balova, a oni najpopularniji broje i do 6.000 posetilaca. 

Najznačajniji balovi u Beču su tradicionalni „Opernball“, „Bal Bečkih filharmoničara“ i „Bal bečkih kafedžija“, zatim „Bal Crvenog krsta“ pred Božić i „Novogodišnji bal“, balovi različitih sektora i grupacija, kao što su „Naučni bal“, „Bal pravnika“ i „Concordia bal“, zatim dobrotvorni balovi kao što je „Life bal“ i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Svetosavski bal u Beču 24.01.2019

 

Muzičke škole u Beču postaju znatno skuplje

Holivud čeka Ivanu, da li će uspeti?

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava