Raspust u Beču: Letnje igre (Sommerferienspiel) za decu svih uzrasta

28. juna 2019 u 00:24

Svim đacima koji ostaju u Beču preporučujemo "letnje igre" (Sommerferienspiel), koje traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine.

(c) wienXtra

Grad Beč se pobrinuo da i onoj deci, koja nisu otišla na odmor van Beča, ne bude dosadno u njihovom gradu. Oni imaju brojne mogućnosti da se bave sportom, da upoznaju prirodu ili da se jednostavno igraju jedni sa drugima. Veliki broj događaja, radionica i manifestacija tokom leta u Beču, pod nazivom „Letnje igre“ ( Sommerferienspiel), održaće se zahvaljujući nadležnom odeljenju Grada Beča.

WienXtra je služba grada Beča koja usko sarađuje sa magistratom MA 13 (Magistrat za obrazovanje i van školske aktivnosti mladih) i već dugi niz godina nudi brojne sadržaje za najmlađe Bečlije. Posebno je to važno u vreme raspusta kada deca očekuju veći broj aktivnosti i zabave.

Letnje igre traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine, a celokupan program možete pogledati u „pasošu letnjih igara“ (Ferienspielpass) koji je vaše dete dobilo u školi. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da dobiju uputstva i na zvaničnom internet sajtu wienXtra. 

Mnoštvo zabava i aktivnosti su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Ulaznice za brojne događaje su ili besplatne ili po simboličnim cenama uz prikazivanje  „pasoša letnjih igara“ (Ferienspielpass).

 

Kinderaktivcard: Zanimljivo i povoljno za najmlađe Bečlije

Kinderaktiv je projekat koji sadrži mesečni kalendar za porodice i njihove članove koji žele provesti svoje slobodno vreme aktivno i povoljno uz raznovrsni program slobodnih aktivnosti.

Kinderaktivcard je posebna kartica za decu do 13 godina kao i njihove roditelje (najmanje jedna odrasla osoba zajedno sa detetom) sa kojom se može povoljno ili čak besplatno korisiti predviđene aktivnosti i programi.

Kinderaktivcard se može besplatno naručiti putem interneta i procedura je veoma jednostavna. Potrebno je samo ispuniti formular za prijavu.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Letnji kamp Mia Patria u Srbiji za decu iz dijaspore

Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Luda zabava u Beču: Muzej i prva 3D TrickArt atrakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava