Beč: Stupila na snagu zabrana roštiljanja na javnim prostorima

10. avg 2018 u 08:34

Zbog visokih temperatura ljubitelji roštiljanja u Beču moraće malo da se strpe jer je gradska uprava donela odluku o zabrani pripremanja mesa na javnim prostorima.

Grad Beč je u četvrtak izdao zabranu roštiljanja na  svim javnim mestima u Beču, zbog kontinuirane toplote i suše koje su pogodile Austriju.

Zabrana roštiljanja na javnim prostorima u Beču stupila je na snagu odmah i do daljnjeg, Magistratsko odeljenje MA 49 objavilo je da je zabranjeno rukovanje „otvorenom vatrom“  koje može da ugrozi pošumljene i travnate površine na teritoriji Beča. Poštovanje ove privremene regulative  kontrolisaće  nadležni gradski organi.

Roštiljanje u privatnim baštama izvan granica šume i dalje je dozvoljeno, ali uz poseban oprez.

Vodite računa da držite dovoljno odstojanja od trave, grmova i drveća kao i da se žar i pepeo obavezno odlažu u posude za gašenje. Paljenje vatre na zemlji nije dozvoljeno zbog opasnosti od požara.  Pečenje prasadi, janjadi i ostalih životinja na ražnju je zabranjeno. Kako bi se izbegao preterani dim, sme se roštiljati  samo na drvenom uglju, briketima ili  donesenim suvim  drvetom (nikako ne upotrebljavati sveža drva iz šume). Roštiljanje na plin je zabranjeno.

Informacije o lokacijama, praktične savete kao i pravila i instrukcije o sigurnom ophođenju sa vatrom na otvorenom prostoru dobićete u odeljenju magistrata MA 49 na stranici.

Ukoliko se ne proglase zabrane u vanrednim situacijama kao što je ova u Beču postoje  brojna javna mesta za ovu vrstu kulinarskog uživanja i druženja tj. roštiljanje. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava