Millennium City: Poznati tržni centar dobija novi izgled i brojne ponude

05.12.2019

Millennium City, poznati bečki tržni centar, dobio je nove atrakcije, a uskoro će imati još više lokala i prodavnica.

Tržni centar Millennium City, peti  je po veličini tržni centar u Beču i nalazi se u 20. bečkom okrugu, na samoj obali Dunava.
Osim  mega bioskopa, u  sastavu tržnog centra je oko 130 lokala i prodavnica, a ovaj tržni centar poseduje i 2.300 parking mesta koja su besplatna na 3 sata.

„Millennium City“ je prepoznatljiv i po svom savremenom arhitektonskom rešenju i otvoren je 2000. godine u čast početka novog milenijuma. Zgrada je visoka 202 metara i u obliku tornja, tako da je vidljiva u velikom delu Beča.

U susret 20-godišnjem jubileju, ovog leta je počelo veliko renoviranje Millennium City-a, i od tada se puno toga desilo, kao na primer, otvaranje najveće austrijske e-sportske arene “Friendly Fire”, početkom novembra, a promenjeni su i glavni ulazi i fasada.

U narednoj godini biće potpuno renoviranje bioskopa Cineplexx, a nešto sasvim novo biće i trampolin park FLIP LAB. Otvaranje gastronomskih lokala na prvom spratu i mnogo novih prodavnica, kao što su drogerija Müller i prodavnica sportske obuće Snipes, sve su to planovi koje ima rukovodstvo tržnog centra Millennium City.

Sa novim ruhom i ponudama koje se planiraju, predviđa se da će Millennium City biti jedno od najprivlačnijih lokacija za kupovinu i zabavu u Beču, kako za mlade, tako i za parove i porodice.

“Težimo da postanemo dnevna soba za celu familiju, gde će se prijatelji sresti, ići u kupovinu, uživati u nekom filmu ili igrati najmodernije igrice”, najavljuje glavni menadžer, Herman Jahn.

 

„Friendly Fire“ i mnogo više

U toku renoviranja, najviše pažnje je posvećeno obnovi zabavnog i gastronomskog dela tržnog centra. Najbolji primer je „Friendly Fire“, koji je, sa svojih 360 m², najveća E-Sports-Arena u Austriji. Trenutno, istovremeno može da igra 140 ljubitelja Fortnite, League of Legends, PUBG i sličnih igara.

(c) Fb Millennium City

Arena je opremljena najmodernijim GAMING-kompjuterima koji omogućavaju igranje u 4K kvalitetu, a u ponudi je oko 30 najnovijih svetskih igrica za sve uzraste.

Friendly Fire je samo jedna od novina koja se sprema za posetioce Millennium City-a, jer se u martu 2020. godine planira otvaranje novog trampolin-parka FLIP LAB.

Novi park obećava zabavu na 2.000 kvadratnih metara, a ponuda će pružati od zabave na trampolinama, do kurseva visokih performansi. Ovde će moći da se zabave i  najmađe Bečlije, ali  i iskusni skakači, gimnastičari i ostali sportisti.

(c) Fb Millennium City

 

Laser u bioskopu CINEPLEXX

U toku je potpuna rekonstrukcija novog CINEPLEXX bioskopa. Od proleća 2020. godine, najnoviji blockbasteri biće u stanju da zadive publiku zahvaljujući najnovijoj tehnologiji slike i zvuka u 13 sala, koje su opremljene na holivudskom nivou. Ovo je omogućeno novom laserskom tehnologijom koja nudi neviđeno filmsko iskustvo sa oštrim slikama u 2D, 3D i 4K tehnologiji.

Pored toga, renovira se i najveća sala u Austriji koja će imati 624 sedišta na 256 kvadratnih metara. Ko želi, već sad može da proba, jer je veliki broj sala već renovirano i radi po principu laser-tehnologije. Velika premijera filma STAR WARS desiće se 18.decembra u velikoj sali, i svi zainteresovani treba da požure sa kupovinom ulaznica.

 

Kulinarski vatromet, moda i ostala ponuda

Na prvom spratu, pored postojećih lokala, uskoro će se otvoriti još četiri poznata gastronomska brenda. Jedan od njih je “Wok on Fire”, koji već postoji u Kini, Maleziji, Indiji i Japanu, kao i Lounge Couchpotato sa svojim sofisticiranim koktelima.

Ljubiteljima mode i kupovine takođe će biti ponuđeno još više prodavnica. Pored nove prodavnice sportske obuće Snipes, koja se otvara 12. decembra, otvoriće se i drogerija Müller koja u ponudi ima više od 180.000 artikala, od igračaka, školskog pribora i dečijih igračaka, pa sve do kozmetičkih proizvoda.

 

Božićno selo u holu tržnog centra 

Pečenje kolača, šminkanje za decu i pravljenje slatkiša, samo su deo pude koje ima Božićno selo u Millennium City-u koje će biti postavljeno do ponedeljka, 6. januara. Pored dobrotvornog štanda Caritas-a, posetioce očekuju brojne kreativne i kulinarske radionice i još mnogo iznenađenja.

(c) Fb Millennium City

U neposrednoj blizini tržnog centra, na obali „Novog Dunava“ (Neue Donau), Beč  ima još jednu visoku atrakciju. Preko puta, Millennium City, ima komšiju stakleni toranj po imenu DC Tower, a u parku Donau Turm.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE I OVO:

Najpopularniji tržni centri u Beču i okolini

 

Trgovine u Beču: Da li će prodavnice raditi i nedeljom?

Ikea u Beču: Počeli radovi na novoj filijali kod stanice Westbahnhof

Parndorf: Mega šoping nadomak Beča

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava