Bečki festival kratkometražnog filma za mlade: Prijave su u toku!

16.05.2023

Filmski festival “Dani videa i filma” (Video & Filmtage ) je projekat u kome učestvuju mladi stvaraoci filmova čiji će radovi biti predstavljeni široj javnosti u Beču. Voliš da praviš filmove i nemaš više od 22 godine? Prijavi se za Video i filmske dane 2023. u Beču!

Foto: www.wienxtra.at/medienzentrum/ _Yona Schuh

Festival “Dani videa i filma” u Beču (Video & Filmtage )  ove godine će imati svoje 27. izdanje i svakako će doneti “dašak svežeg vazduha” na austrijskoj filmskoj sceni. Ovaj festival kratkometražnog filma je odlična prilika za mlade da pokažu svoj kreativan potencijal, a ujedno i da svojim filmom prikažu odnos mladih prema životnim situacijama, stvarima, bićima i različitim odnosima oko sebe.

Moto ovogodišnjeg festivala je “Ljubav, mir i harmonija? – Lavirint postajanja” („Love, peace & harmony? – Der Irrgarten
des Werdens“) , a učesnici koji se prijave trebaju da se u svom filmu pozabave pitanjima o ljubavi, miru, harmoniji i izazovima koji se odnose na odrastanje. „Lavirint postajanja“ može se koristiti kao metafora za lični razvoj i potraga za identitetom i smislom.

„Dani videa i filma su odskočna daska za mlade talente i pružaju im priliku da svoje filmove predstave široj publici“, kaže Marija Milovanović, direktorka festivala Dani videa i filma u Beču.
„Naš cilj je da podstaknemo strast i talenat mladih filmskih stvaralaca, kao i da im pružimo vidljivost koju i zaslužuju. Veoma se radujemo zanimljivim pričama i inpresivnim veštinama koje nas očekuje ove godine”,  kaže Marija Milovanović.

Najbolji radovi biće predstavljeni na manifestaciji festivala WIENXTRA-Cinemagic od 5. do 9. Oktobar 2023. u Bečkoj Uraniji (Wiener Urania).

Pored projekcije filmova, učesnici će imati i osmišljen program podrške u kojem se mladi filmski stvaraoci međusobno povezuju i uspostavljaju kontakte sa austrijskom filmskom industrijom. Predviđene su nagrade u vidu opreme, bioskopskih karata i mesta za praksu (Praktikumsplätze).

Organizator festivala WIENXTRA-Medienzentrum poziva mlade talente starosti do 22 godine da se prijave na konkurs sa svojim radovima do 28. avgusta 2023. godine na zvaničnoj internet stranici festivala www.videoundfilmtage.at

Svi mladi filmofili, ne oklevajte, već se prijavite!

Podrška za snimanje filmova

Medija centar WIENXTRA (WIENXTRA-Medienzentrum) nudi pomoć svima kojima je potrebna podrška u snimanju filmova. Ako imate pitanja u vezi scenarija ili vam je potrebna podrška za video produkciju, možete dobiti stručne savete za realizaciju sopstvenih ideja. Studio, oprema i mesto za montažu filmova su vam dostupni besplatno. Radno vreme i sve ostale informacije su dostupne na www.medienzentrum.at

 

Detaljne informacije
27. Festival DANI VIDEA I FILMA (Video & Filmtage)
-Rok za predaju radova: 28. avgust 2023. godine
-Mogu učestvovati mladi do 22 godine
-Mogu se prijaviti radovi koji su nastali u 2022/2023 godine
-Mogući su svi žanrovi
-Maksimalna dužina filma: 30 minuta

Festival kratkometražnog filma za mlade
Od 5. do 9. oktobara 2023.
WIENXTRA-Cinemagic u Wiener Urania
Uraniastraße 1, 1010 Wien
www.videoundfilmtage.at

Festival je jedan od najstarijih filmskih festivala u Austriji. Organizator je WIENXTRA-Medienzentrum.
Direktor festivala: Marija Milovanović

KONTAKT:
WIENXTRA-Medienzentrum
Marija Milovanović, direktorka festivala
Tel: 01 909 4000 83453
Email: marija.milovanovic@wienxtra.at

KONTAKT ZA MEDIJE:
WIENXTRA-Kommunikation
Kristina Grgić
Tel.: 01 909 4000 84381
E-Mail: kristina.grgic@wienxtra.at

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Kinderaktivcard: Zanimljivo i povoljno za najmlađe Bečlije

Raspust u Beču: Letnje igre (Sommerferienspiel) za decu svih uzrasta

Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece tokom letnjeg raspusta

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava