Zimski raspust u Beču: Zabava i interesantne ponude za decu i čitavu porodicu

03.02.2020

Zimski raspust sigurno neće biti dosadan đacima koji ostaju u Beču jer se Grad Beč i ove godine pobrinuo da im ne bude dosadno u njihovom gradu, čak naprotiv, i ove godine ih očekuje raznovrstan provod i zabava.

(c) wienXtra

Grad Beč i brojne privatne institucije su se za zimski raspust pobrinuli da i onoj deci, čiji roditelji sebi ne mogu da priušte odlazak u neki od zimskih centara, ponude brojne atrakcije i sadržaje kako bi im i vreme raspusta od 2. do 9. februara 2020. bilo ispunjeno igrom i zabavom.

Ponuda za zimski raspust u Beču je zaista šarolika: od raznih radionica i atrakcija, pa sve do interesantnih ponuda za čitavu porodicu. U najvećem broju slučajeva ponude su besplatne ili se plaćaju po simboličnoj ceni.

 

Izdvajamo iz ponude

Klizalište na trgu ispred Gradske kuće nudi za vreme zimskog  raspusta  posebne pogodnosti za mlade klizače i klizačice, i to kako za početnike, tako i za one koji su se već izveštili u ovoj, da kažemo, umetnosti. Ako deca dođu grupno i vrtić to blagovremeno najavi, onda je od 10:00 do 16:00 sati ulaz besplatan.

U zoološkom vrtu u Šenbrunu  deca mogu da se upoznaju sa životom brojnih životinja, a aktuelna atrakcija je mladunče polarnog medveda, koji uživa u novom okruženju.

“Kuća muzike” u Beču nudi posetiocima  da dožive raznolik  svet muzike. Svaki sprat u Kući muzike u Beču (Haus der Musik) je doživljaj i jedinstvena prilika da posetioci na interaktivnim muzičkim instalacijama na zabavan način uče i otkrivaju uzbudljiv akustičan svet.

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

Biti u Beču, a obići ceo svet?  I to je moguće u Centru Ujedinjenih nacija u Beču koji već 40 godina nudi mogućnost da se deca upoznaju sa radom te međunarodne organizacije i dobiju informacije o brojnim zemljama, njenim članicama. Ciljna grupa su deca od 6-13 godina,  a ove godine  je tema Budućnost UN-a – recite nešto!
Ujedinjene nacije žele da čuju šta deca kažu na ovu temu i šta imaju kao želju za Generalnu skupštinu UN-a, koja se šalje u Njujork. Ako želite, možete snimiti i video poruku (uz pisanu saglasnost zakonskog staratelja: obrazac za štampanje dostupan ovde ili tokom programa).

Raznovrsna zabava za najmlađe Bečlije dešava se i  u Gradskoj kući (Rathaus) koja se u  vreme raspusta pretvara u najveću „igraonicu“ u Austriji. Biće tu puno interesantnih događanja, kako za decu, tako i za celu porodicu.

Raspust u Beču podrazumeva mnoštvo zabava i aktivnosti, koje su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Bečki učenici na raspustu mogu posetiti manifestacije besplatno ili po  povoljnim cenama ali im je potrebna isprava koja se naziva Ferienspiele-Pass. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da ih dobiju u wienXtra-kinderinfo.

Pored svake ponude koja je navedena u  Online-Veranstaltungskalender stoji podatak da li je obavezna prijava i kako se i do kada ona obavlja. Za neke ponude je moguće rezervisanje ovde.

Kinderaktivcard je posebna kartica za decu u Beču do 13 godina, kao i njihove roditelje (najmanje jedna odrasla osoba zajedno sa detetom može da koristi povoljnosti) sa kojom se može povoljno ili čak besplatno korisiti predviđene aktivnosti i programi za vreme raspusta.

Više informacija na ovu teme možete dobiti putem telefona 01/ 4000-84 400 ili ferienspiel@wienXtra.at

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – Naslovna stranica  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Haus der Musik: Brojne atrakcije povodom 20 jubileja

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

Besplatna klub kartica Grada Beča nudi brojne pogodnosti

Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece na raspustu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava