Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba

20. juna 2019 u 06:10

Jelisaveta Karađorđević se oporavlja u svom domu u centru Beograda i uključena je u pripreme izložbe „Dugo putovanje kući“, koja je upravo njoj posvećena.

(c) Privatna arhiva

Jelisaveta Karađorđević, kneginja i ćerka srpskog kneza Pavla, posle hiruške intervencije  u kojoj joj je ugrađen veštački kuk, uspešno se oporavlja u svom domu u centru Beograda.

S obzirom na to da je operacija protekla uspešno, kneginja Jelisaveta je već deseti dan nakon intervencije počela da hoda.

U isto vreme, u Istorijskom muzeju Srbije privode se kraju pripreme za izložbu која је posvećena kneginji, kojoj se Jelisaveta neizmerno raduje. Direktorka ove institucije kulture Dušica Bojić u novom broju magazina „Bazar“ otkrila je da je izložba trebalo da se otvori u julu, ali je ipak pomerena za polovinu avgusta.
„Jelisaveta Karađorđević apsolutno je uključena u pripreme izložbe „Dugo putovanje kući“, koja je upravo njoj posvećena. Sve ono što je sačuvala, što je deo njene zaostavštine, moći će da se vidi na izložbi. Tu su brojne porodične fotografije, servis Demidovih, escajg Romanovih, posteljina njenih roditelja“.

Autorka izložbe je Dušica Bojić, zajedno sa Tamarom Ognjević, “Artis centrom” i, naravno, Jelisaveta Karađorđević.

U ovoj postavci izložbe biće vredni eksponati koje će srpska javnost imati priliku prvi put da vidi uživo, od avgusta 2019. godine.

 

Princeza Jelisaveta Karađorđević  rođena je u Beogradu kao jedina kćerka jugoslovenskog kneza Pavla i grčke i danske kneginje Olge. Princeza Jelisaveta školovala se u Južnoj Africi, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj, a u Parizu je diplomirala istoriju umetnosti. Govori engleski, francuski, španski, italijanski i srpski jezik, a državljanka je Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije, dok se državljanstva Sjedinjenih Američkih Država odrekla 2012. godine. Od 2002. godine, princeza Jelisaveta živi u Beogradu.
Princeza Jelisaveta je poslovna žena i pisac, autor četiri knjige priča za decu. Ona je, takođe, kreator parfema koji se prodaju širom sveta.

Detaljnije na zvaničnoj internet stranici Jelisaveta Karađorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava