Karta za letnji semestar važi od 1. februara

20. jan 2018 u 11:09

Beč, kao i mnoge pokrajine svojim studentima nude dodatnu finansijsku pomoć. Ovog puta se radi o uštedi na prevozu jer studenti ne moraju da kupuju dodatnu kartu za februar.

Za bečke studentkinje i studente 1. februara počinju semestralne ferije. Toga dana za Bečke linije počinje već letnji semestar. Na taj način studenti ostvaruju uštedu jer ne moraju da kupuju dodatnu kartu za februar.

Nova karta za prevoz u letnjem semestru važi od 1. februara do 30. juna 2018, odnosno do kraja semestra, dakle pet meseci. Studenti mogu da biraju između dve vrste karata:

• Studenti sa stalnim boravkom u Beču plaćaju 75 evra (Online) odnosno 78 evra (na prodajnim mestima)
• Karta za prevoz za sve one, čiji je stalni boravak van Beča, koštaju 150 (Online) odnosno 156 evra (na prodajnim mestima).

Za studente koji kartu kupuju preko interneta vrlo je važno da imaju prijavu stana u Beču i potvrdu o pravcu studija koja mora da se poklapa sa onom navedenom u sistemu „Wiener Linien“. Zato studenti ako su promenili smer, prešli na neki drugi i sl. treba unapred da promene podatke koji se podudaraju sa pravim stanjem. Za studente koji još nisu upisali letnji semestar proveravaju se još podaci o prethodnom.

Beč, kao i mnoge pokrajine svojim studentima nude dodatnu finansijsku pomoć. Semestralna karta se može kupiti direktno na šalterima Bečkih linija u pretprodaji ili preko interneta. Studentske karte važe samo uz ispravu za studente i mogu se kupiti do navršene 26. godine života.

Kupovina karata preko interneta ili pomoću aplikacije za mobilne telefone

Kupovina putem interneta je sve omiljenija. Sve veći broj karata se prodaje na ovaj način. Onaj ko kartu kupuje preko interneta može je kod kuće u miru odštampati na svom štampaču. U slučaju gubitka, karta se može ponovo odštampati bez dodatnih troškova. Isto tako je jednostavna i laka narudžbina putem aplikacije Bečkih linija za mobilne telefone, App „Wiener Linien“. U tom slučaju semestralnu kartu uvek imate na mobilnom.

• Wiener Linien Online Ticket-Shop

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava