Parni valjak stiže u Beč: Veliki povratak Akija Rahimovskog 29. septembra u Beču

12. sep 2018 u 17:04

Parni valjak stiže u Beč: Obožavaoce „Parnog Valjka“ je pre par meseci veoma zabrinula vest da je frontmen poznatog benda Aki Rahimovski imao lakši moždani udar i rutinsku operaciju, i da su svi koncerti otkazani do jeseni. Stižu dobre vesti, Akijevo zdravstveno stanje se popravilo i uskoro se očekuje njegov povratak na scenu. Jedan od prvih svojih koncerata „Parni valjak“ će održati 29. septembra u Beču.

Pošto je početkom aprila, pevač Aki Rahimovski pretrpio blaži moždani udar, svi zakazani koncerti Parnog valjka bili su otkazani. Posle nekoliko meseci pauze, stižu dobre vesti, Akijevo zdravstveno stanje se potpuno popravilo i uskoro se očekuje njegov povratak na scenu.

Parni valjak septembar provodi vežbajući, a krajem meseca, predvođeni Akijem, startuju s koncertima. Jedan od prvih svojih koncerata „Parni valjak“ će održati 29. septembra 2018. godine u Beču, u u Hallmann Dom-u.

Po rečima jednog od organizatora koncerta, Jakova Ugljara, telefon za rezervacije neprestano zvoni i prodaja ulaznica se odvija i u punom jeku.

INFO telefon za sve informacije/rezervacije vezano za event i kupovinu ulaznica: +43 676 908 58 56 ★ ( Jakov Ugljar)

Posle rehabilitacije, Rahimovski je ponovo okupio ekipu sa kojom uvežbava repertoar, ali i snima nove pesme. Uskoro izlazi i novi dugo očekivani album Parnog valjka, sa kojim će bend krenuti na turneju.

Da je spreman za povratak na pozornicu, dokazuje i video koji je bend nedavno objavio na svojoj zvaničnoj stranici.
– Vraćamo se!Prva stanica – Beč 29.9! – piše uz video s probe benda.

Parni Valjak je jedan od najpopularnijih hrvatsko jugoslovenskih bendova. Osnovan je 1975. godine, a na muzičkoj sceni je uz nekoliko prekida do danas.

Parni Valjak je jedan od „pokretača“ čitavog talasa rock i pop-rock grupa na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a izdao je brojne hitove, kao što su: „Stranica dnevnika“, „Jesen u meni“, „Neda“, „Zastave“, „Moje dnevne paranoje“, „Uhvati ritam“, „Ugasi me“, „Sve još miriše na nju“, “Dođi”, „Sunčanom stranom“ i mnoge druge.

Oproštajnim koncertom na Trgu Bana Jelačića 2006. godine u Zagrebu najavili su pauzu, međutim ona je trajala samo tri godine.
Posle turneje, Karlovačko live, 2011. godine izlazi novi studijski album „Stvarno nestvarno“, a njihov najnoviji nosač zvuka „Nema predaje“, koji je objavljen 2013., dovoljno govori da ćemo još dugo uživati u muzici grupe Parnog Valjka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava