„Bečka jezička aplikacija“ (Wiener Sprachen-App)

26.12.2017

Aplikacija sadrži mnoštvo reči i frazi na nemačkom, bosanskom, hrvatskom, sprskom, poljskom, kurdskom, rumunskom i turskom jeziku.

Jezička aplikacija grada Beča, Wiener Sprachen-App,  koja je napravljena na  inicijativu Grada Beča i Magistratskog i  Odeljenja za integraciju i diverzitet(MA17)  sadrži mnoštvo reči i fraza na 11 jezika , uključujući i bečki dijalekt (wienerisch) Dakle, ovom aplikacijom možete komunicirati  na nemačkom, bosanskom, hrvatskom, sprskom, poljskom, kurdskom, rumunskom i turskom jeziku.

U registru imena korisnici mogu pročitati i čuti pravilan izgovor stranih imena, kako bi svojim poznanicima i prijateljima pravilno izgovarali ime. Jednostavna konverzacija, sa tačnim izgovorom,  takođe se nalazi u aplikaciji Wiener Sprachen-App. Tako na primer, poznaniku iz Turske, možete poslati poruku ili čestitku za rođendan, na turskom jeziku.

Posebnost ove aplikacije nije samo u prevođenju pojmova i fraza na više jezika, već i  što sadrži registar imena na svim jezicima, kao i interkulturalni kalender koji pokazuje i objašnjava najvažnije praznike mnogih naroda koji žive u Beču.

Sve reči i fraze, osim mobilnim telefonom,  mogu se poslati i  putem e-maila ili sms-poruke.
Više informacija o aplikaciji na Wiener Sprachen App 

VIDEO: DIJASPORA TV (RTV Pink/Okto TV ) 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava