Proslava “Dana žena” u Rathaus-u”

03.03.2018

Grad Beč, poziva sve bečlijke na veliku proslavu povodom Dana žena 8. marta 2018. koja će se održati u skupštini grada, Rathaus-u.

Povodom internacionalnog praznika Dana žena, Grad Beč, poziva sve bečlijke na veliku manifestaciju 8. marta 2018. koja će se održati u Rathaus-u. Početak je zakazan za 15:00, a vrata gradske skupštine biće otvorena do 19:30 sati.
Na više od 60 informativnih štandova, pripadnice lepšeg pola mogu dobiti informacije i besplatne savete, a pripremljen je i zanimljiv zabavno muzički program. Ulaz je besplatan.

Manifestacija “Dan žena u Rathaus-u” održava se svake godine  i posvećena je devojkama i ženama grada Beča.

 

Putevi žena kroz Rathaus

Veoma zanimljiv deo manifestacije je razgledanje gradske skupštine grada Beča pod nazivom „Putevi žena kroz Rathaus“ („Wege der Frauen durchs Rathaus“). Na ovoj interesantnoj ekskurziji sve posetiteljke dobiće odgovore na važna pitanja: Otkada su žene aktivne u politici? Šta se promenilo od tada? Kako grad Beč podržava devojke i žene?
Za ovo razgledanja sa vodičem potrebna je prethodna najava koju možete izvršiti na šalteru za informacije u Rathaus-u. Na ovom štandu, na licu mesta, možete dobiti sve potrebne informacije o događanjima na manifestaciji.
Više informacijama o ostalim sadržajima možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Grada Beča.

U velikom se delu sveta žene se još uvek moraju boriti za ravnopravnost, a često i za osnovna ljudska prava, poput prava na obrazovanje i rad.

U Beču su te razlike čak i u odnosu na ostatak Austrije puno manje. Razlog tome je zasigurno i to što se bečka gradska uprava zalaže za ravnopravnost žena. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava