Mia Patria – Letnji kamp za decu iz dijaspore

24. mar 2017 u 10:35

Posle sjajne prve sezone letnji kamp Mia Patria, koji se održava u Srbiji, otvara svoja vrata i za predstojeće leto sa novim terminima u julu i avgustu. Prijave su u toku.

Jedno je sigurno. Deca iz dijaspore, uzrasta od 9-17 godina, napokon imaju mesto gde mogu, na kvalitean i kreativan način, upoznati svoju matičnu zemlju Srbiju i zavoleti je na jedan sasvim drugačiji način.

Naime, letnji kamp Mia Patria, koji se održava pod pokroviteljstvom srpskog proslavljenog glumca Dragana Bjelogrlića, namenjen je deci iz dijaspore koji žele da se upoznaju sa jezikom, istorijom i tradicijom Srbije.

Predanim radom, snažnom energijom i entuzijazmom Draganove supruge, Maje Bjelogrlić, kamp Mia Patria će se i ovog leta odvijati u dva zakazana termina, a na stotine mališana iz dijaspore i Srbije željno isčekuju početak. Otvoreni terminu za predstojeće leto su 15. juli i 1. avgust.

Vreme trajanja kampa je 12 dana, a broj polaznika je ograničen. Prijava je u toku i trajaće do 15. maja, ukoliko bude slobodnih mesta. Kamp će se odvijati , kao i prošle godine, u hotelskom kompleksu nadomak Beograda, okružen prirodom i sportskim terenima.

Govoriće se srpski jezik, zaroniti u kulturnu i umetničku oazu Srbije, a osmišljene su brojne umetničke radionice i izleti. Dnevni i večernji programi podrazumevaju mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice, igre i slobodno vreme za druženje i odmor. Polaznici kampa će biti raspoređeni u grupe prema uzrastu.


 

U saradnji sa kampom Mia Patria i redakcije dijaspora.tv biće organizovani grupni dolasci dece iz Austrije. Svi polaznici koji se prijave preko redakcije dijaspora.tv imaju dodatni popust na cenu kampu. Informacije na broju telefona +43 699 1 9999 577 ili na office@dijaspora.tv


Cena kampa uključuje:

• Luksuzni smeštaj, kao i korišćenje svih sportskih terena i bazena u kompleksu
• Svi obroci – 3 glavna obroka i dve užine
• Obroci za decu sa posebnim režimom ishrane
• Izlete i ostale aktivnosti van kampa (pozorišta, koncerti, muzeji i drugo).
• Pranje veša jednom nedeljno
• Čitav nastavni materijal, kao i raznovrsni materijali za kreativnu nastavu
• 24-časovni nadzor
• Lekarska pomoć u slučaju potrebe
• Prevoz od aerodroma do hotela (u slučaju dolaska na neku drugu lokaciju obratite se organizatorima kampa)
Za više informacija obratite se na office@miapatria.rs ili posetite internet sajt Mia Patria

Dobar glas daleko se čuje

 

Veliki broj dece iz dijaspore, koja su prošle godine bila na kampu Mia Patria, žele da ponove nezaboravno druženje i iskustvo stečeno u kampu. Deca iz Švajcarske, Italije, Austrije, Amerike, Kanade i drugih zemalja ove godine će povesti i svoje prijatelje sa sobom tako da će, i ove godine, biti veoma živo u kampu Mia Patria.

Po rečima Maje Bjelogrlić prošle godine je bilo i suza na rastanku ali opravdano jer su deca stekla nove drugare i simpatije iz čitave dijaspore i imala želju da se kamp ne završi tako brzo. I sama himna kampa , koju su deca osmislila i komponovala upravo govori o prelepom druženju. “ Ako se želiš dobro zabaviti, u ovaj kamp se moraš prijaviti. Uz pesmu i igru druži se sa nama jer Mia Patria je uvek sa vama. Najbolji kamp je Mia Patria, dođi i ti, bio sam i ja”.

 

Evo kako je sve izgledalo prošle godine, pogledajte video koji govori više od hiljadu reči.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava