Entoni Hopkins nije došao u Los Anđeles da primi nagradu

27.04.2021

Oskar za najbolju mušku ulogu ove godine je osvojio Entoni Hopkins za ulogu u filmu Otac u kome tumači Entonija, čoveka koji se bori sa demencijom i kome u posetu dolazi ćerka Eni.

Foto: Screenshot Twitter

Kada je Entoni Hopkins proglašen dobitnikom Oskara za najbolje glumačko ostarenje u filmu „Otac“, pošto nije bio prisutan, nagradu je trebalo u njegovo ime da primi i održi govor Olivija Kolman koja u filmu glumi njegovu ćerku. Međitim, govora nije bilo, a oskarovska ceremonija je ubrzo završena. Zato, su se mnogi zapitali, gde je bio ser Entoni.

 

Osvajanjem ovog priznanja Hopkins je pretekao Kristofera Plamera koji je do sada bio najstariji nosilac ovog priznanja, dodeljenog 2011. godine za ulogu u filmu Početnici.

Osamdesettrogodišnjem glumcu ovo je drugi Oskar u karijeri, a ukupno je imao šest nominacija do sada – četiri puta za glavnu i dva puta za sporednu ulogu.

Mada je produkcijski tim 93. dodele Oskara insistirao da svi nominovani prisustvuju ceremoniji i da mogu samo lično da prime priznanje, s obzirom na Hopkinsove godine, ipak je odlučeno da bi za njega to bio preveliki rizik da se uputi na dodelu.

Zato je on ceremoniju pratio iz svog doma u Velsu. U video poruci koju je objavio po dobijanju Oskara, pored zahvalnosti i priznanja da ga je odluka Američke akademije iznenadila, odao je poštu nedavno preminulom glumcu, Čedviku Bozmanu, koji je posthumno bio nominovan za Oskara.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava