Magenta je novo ime za kompanije T-Mobile, Telering i UPC

14.05.2019

„Magenta“ nije samo novo ime za T-Mobile, Telering i UPC već i novi brend objedinjavanja mobilne telefonije i interneta širokog opsega, što treba da korisnicima omogući još bolje i kvalitetnije usluge od jednog istog ponuđača.

(c) Facebook Magenta @magentatelekom.at

T-Mobile, jedan od velikih igrača u oblasti mobilne telefonije u Austriji, preuzeo je krajem 2017. godine UPC, jednog od ovdašnjih velikih igrača u oblasti kablovske televizije. Novi  operator je dobio i novo ime – „Magenta Telekom“ -, a svoje proizvode će plasirati pod brendom „Magenta“. Objedinjavanjem obe komponente, mobilne telefonije i interneta širokog opsega, korisnicima treba da se omoguće još bolje i kvalitetnije usluge od jednog, te istog ponuđača.

 

Telering još do početka 2010. godine

Brend T-Mobile će polako nestajati sa austrijskog tržišta, i taj proces bi mogao da potraje oko godinu dana. Brend „Telering“ koji je delovao u sklopu T-Mobilea će biti prisutan na tržištu još do početka 2020. godine, ali će mrežni kod za Telering već i pre toga biti promenjen, a oznaka mreže „Magenta-T“ će se već narednih sedmica postepeno ustaliti u praksi.

Nova firma ima trenutno 2.500 zaposlenih i taj broj će se postepeno smanjivati u narednih 4 do 5 godina. Konačna cifra će biti nešto preko 2.000 zaposlenih, s tim što je namera da se do smanjenja ne dođe prvenstveno otpuštanjem radnika, već u prvom redu prirodnom fluktuacijom, kao što su odlazak u penziju i slično.

 

Download i do 1 gigabita u sekundi i nova 5G-mreža

Nove izmene treba da omoguće brzinu skidanja sadržaja sa interneta (download) i do 1 gigabita u sekundi. Mogućnost prelaska na gigabit tarifu imaće najpre korisnici UPC-a u Beču, dok će ponuda  u drugim austrijskim pokrajinama biti povećana sa sadašnjih 300 megabita na pola gigabita u sekundi, a preduzimaju se mere kako bi se i tamo u dogledno vreme brzina povećala na 1 gigabit. Oni, koji do 15. jula pređu na novu tarifu plaćaće nešto manje od 100 evra mesečno, posle toga cena će biti 199 evra za 1 gigabit download i do 50 Mbit/s upload.

Radi se i na izgradnji mobilne mreže „5G“ koja će omogućiti još brži i kvalitetniji internet, a prve ponude se mogu očekivati već krajem godine.

Sve ponude kompanije možete pogledati na zvaničnoj internet stranici Magenta. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava