Zatvaranje Ringstraße i izmene javnog saobraćaja zbog Life Ball-a

08. juna 2019 u 08:57

Povodom održavanja manifestacije Life Ball danas će u centru Beča doći do većih gužvi, kao i zatvaranja glavnog bulevara Ringstraße, a linije javnog prevoza biće preusmerene na druge pravce.

© Life Ball 2018 / Harald Klemm

U Beču će se u subotu 8. juna 2019. godine, održati  manifestacija Life Ball, jedna od najvećih humanitarnih manifestacija posvećena obolelima od AIDS-a.

„Life Ball“ se svake godine održava ispred Rathaus- a, skupštine grada Beča, i zbog velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, biće zatvorena Ringstraße, jedna od glavnih saobraćajnica u gradu.

Već od 16:oo časova Ringstraße će biti zatvorena za vozače automobila i to na potezu između Operngasse i  Schottengasse. Svečano otvaranje Life Ball-a  je zakazano za 21:30 časova, a Ring će biti zatvoren za saobraćaj do 01:30 sati.

Kako bi se izbegao ovaj deo grada, vozači mogu koristiti zaobilaznice preko Operngasse, Getreidemarkt-a  i Universitätsstraße.

 

Izmene u javnom prevozu

I putnici Bečkih linija će u toku dana imati ograničenja u korišćenju javnog saobraćaja. Od 16:00 časova tramvajske linije 1, 2 i D biće preusmerene na druge pravce i neće voziti putnike u delu kod Rathaus-a, a linija 71 voziće skraćenom trasom.

U svakom slučaju, Bečlijama se danas preporučuje izbegavanje ovog dela grada zbog mogućih gužvi u saobraćaju i da, što je više moguće, koriste metro linije.

Svi oni koji žele  da prisustvuje manifestaciji Life Ball, do lokacije se mogu prevesti linijama U1, U2, U3 i U4, uz dodatno  pešačenje.

Detaljnije informacije o javnom saobraćaju u Beču možete pročitati na internet stranici Bečke linije – Wiener Linien.

Kako  je najavljeno od strane organizatora, manifestacija Life Ball će ove godine, posle 25 godina održavanja, imati  svoje poslednje izdanje i neće se više održavati u Beču.

Posebna zanimljivost ove manifestacije je veliki broj homoseksualnih parova i neobično kostimiranje, koje će Bečlije danas imati priliku da vide na ulicama Beča.

Kao i svake godine Life Ball će posetiti i gosti iz Holivuda: glumica Katie Holmes, zvezda burleske Dita von Teese i dobitnica Golden-Globe, Keala Settle. Conchita će voditi program, a biće održana i revija poznate italijanske modne kuće Missoni. Crveni tepih biće otvoren od 19:30 časova, a direktan prenos manifestacije možete gledati na kanalu ORF1 od 20:15 časova.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Jubilej: 150 godina bečkog bulevara i ulice Ringstrasse

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava