Svetosavski bal 2015. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Beča

13. dec 2014 u 07:30

Predstojeći Svetosavski bal u Beču održaće se 24.januara 2015, pod pokroviteljstvom gradonačelnika i predsednika pokrajine Beč, Michaela Häupl-a. Ovim svečanim povodom, organizatorima bala, Srpskom centru i svim gostima, poslato je i zvanično saopštenje.

Svetosavski bal, koji će se održati po 18. put u Beču, 24 januara 2015., imaće višestruku simboliku. Ovom prilikom obeležiće se “punoletstvo” bala u čast postojanja i trajanja ovako važne kulturne manifestacije srpske zajednice u Beču i njihovih prijatelja.

Dodatnu čast Svetosavskom balu ukazao je gradonačelnik Beča i predsednik pokrajine Beč, Michael Häupl, preuzevši pokroviteljstvo na predstojećem balu. Tim povodom Dr Michael Häupl je uputio i zvanično saopštenje:
“Kulturna prestonica Beč poseduje mnoga lica, a jedno veoma nežno i svečano, pokazuje svet bečkih balova. Svetosavkim balom u Beču neguje se tradicija, koja ima svoje korene duboko u 19. veku, i dokazuje da oduvek postoji živahan odnos između Beča i Srbije.

Walcer je taj koji se nalazi u centru pažnje na svim balovima u Beču. I upravo taj tročetrvrtinski takt spaja veliki broj ljudi. Kao gradonačelnik Beča veoma me raduje kada se između što većeg broja ljudi različitog porekla, stvaraju kulturni, društveni i pre svega emocionalni kontakti. Šta to drugo može biti pravo nego svečana balska noć, na koju Vi, srpska udruženja iz Beča, ovako srdačno pozivate.

Dakle, želim Vam ove večeri puno zabave i balsku noć, koju će svi gosti sačuvati dugo u svom sećanju.”

Dr. Michael Häupl
Gradonačelnik i predsednik pokrajne Beč

Rezervacije stolova i kupovina ulaznica su u finalnoj fazi, a detaljnije informacije i trenutno stanje raspoloživih mesta možete pogledati na zvaničnoj Internet staranici Svetosavskog bala u Beču.

Telefoni za informacije su:
+43 664 450 30 85
+43 699 11 352 414
+43 664 735 362 33

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava