Wiener Gürtel: Veliki radovi tokom celog leta

20. jula 2018 u 09:33

Vozači u Beču, za vreme leta, moraće da se naoružaju strpljenjem zbog radova na saobraćajnoj infrastrukturi i usporenenog saobraćaja. Wiener Gürtel je na redu!

Za Beč dolazak leta znači i znatno veći broj gradilišta u gradu. U vreme godišnjih odmora radiće se na  mnogim  putevima i ulicama Beča, što svakako podrazumeva izmene u saobraćaju i velike gužve.
Najveći radovi se trenutno odvijaju na Bečkom pojasu – Wiener Gürtel,jednoj  od nаjznаčаjnijih sаobrаćаjnicа u grаdu i jednom od najprometnijih gradskih puteva u Evropi. 

Radovi će trajati do septembra i izvršiće se rekonstrukcija Döblinger Gürtel, Währinger Gürtel, Lerchenfelder Gürtel, Gaudenzdorfer Gürtel do Margaretengürtel-a.

Rekonstrukcija se odvija u etapama što znači da  kako se završi jedan deo, tako se odmah prelazi na sledeći. Usporeni saobraćaj je neminovan zbog delimičnog zatvaranja ili manjem broju traka. Velike gužve na Wiener Gürtel-u izazivaju nervozu kod vozača, koji u špicu i po pola sata čekaju da pređu neke delove Bečkog pojasa.

Ni znak sa „Informacijama o gradilištu“ na kome se nalazi simpatični slono koji kaže: „Beton se mora ojačati, tražimo vaše razumevanje!“, ne pomaže. Dve trake su blokirane, vozila mile, zaobilazi se levo i desno, te bečki vozači imaju malo razumevanja za  „neophodane popravke“ na saobraćajnoj „žili kucavici“ grada Beča.
ÖAMTC preporučuje zaobilazak ovog područja i korišćenje alternativnih pravaca, ukoliko je to moguće.

Bečki pojаs Wiener Gürtel Straße je  treći po redu sаobrаćаjni prаvаc koji okružuje centrаlne delove Bečа,iod kojeg se odvаjаju znаčаjne mаgistrаlne sаobrаćаjnice koje odvode sаobrаćаj iz centrа kа udаljenijim delovimа grаdа i Bečkog regionа.

 

Saobraćajni zastoji na autoputu A22

Na Brigittenauer Brücke, do sredine 2019. godine izvodiće se radovi na delu ulaska i izlaska sa autoputa A22, kao i na delu za pešake između Dunavskog ostrva i Dunav parka. Na delu priključenja na A22, u pravcu tunela Kaisermühlen je zbog radova povećana gužva, a može doći i do zastoja u saobraćaju.
Prema zvaničnim informacijama, 8 miliona evra biće uloženo u renoviranje mosta Brigittenauer Brücke, koji  je izgrađen 1980. godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Pametni semafori sa senzorima uskoro na bečkim ulicama

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava