Bečki bazeni nude kurseve plivanja za decu i omladinu

05. jula 2019 u 11:41

Kursevi plivanja za decu od 5 do 14 godina, odvijaju se bečkim bazenima u julu i avgustu, kako za početnike, tako i za one koji već znaju malo da plivaju.

(c) swimmschule wien

Sprečavanje nesreća na kupalištima je glavni je prioritet svih bazena. Sticanje plivačkih veština je od suštinskog značaja, kako bi se izbegle nesreće s kobnim ishodom za najmlađe neplivače i poluplivače.

Gradsko odeljenje za Bečke bazene (MA 44) postavilo je sebi za cilj učenje plivanja za početnike, starosne dobi od 5 do 14 godina, i to je prvi korak podučavanja sposobnosti plivanja.

I ove godine Bečki bazeni nude kurseve plivanja za decu i omladinu u letnjim mesecima. Kursevi se nude u odabranim zatvorenim bazenima, i to u malim grupama od pet do šest polaznika, u vidu tronedeljnih blok kurseva. Kurs obuhvata 9 časova plivanja koji traju oko 45 minuta, a izvode ih ovlašćeni instruktori plivanja magistrata MA 44.

Cena kursa je 100 eura, a registracija se vrši direktno na bazenu.

„Plivanje nije samo zabavno, već je izuzetno važno za sigurnost“, naglašava bečki ministar Jurgen Czernohorszki.
„Zato Bečki bazeni u toku godine redovno nude kurseve za decu i omladinu. Za letnje kurseve postoji velika potražnja, ali  još uvek ima mesta“, poručuje  Czernohorszki.

(c) www.wien.gv.at

U svakom zatvorenom bazenu postoji i mogućnost individualnih časova plivanja za decu od 5 godina. Jedan čas traje 20 minuta i košta 7 eura po osobi. Za više informacija i termine  obratite se odgovarajućem bazena.

Spisak bazena u Beču na kojima se odvijaju kursevi plivanja. 

A, kad dečica nauče da plivaju, pođite bez brige na jedno od brojnih letnjih bazena u Beču, gde se osim kupanja nude i brojne sportske aktivnosti, kao i animacije za decu.

DOBRO JE ZNATI: 

Plivanje je jedno od najboljih načina vežbanja, jer angažuje mnoge delove tela. Za decu plivanje je zabavna sportska aktivnost koja treba da im se uvede još u ranom uzrastu.

Najveći broj dece voli vodu,  pa  veoma lako zavole i plivanje, kao vid vežbanja.

U detinjstvu i pubertetu plivanje  utiče na pravilan rast i razvoj, kao i na skoliozu, odnosno otklanja deformitete kičmenog stuba.

Bazeni u Beču: Sezona kupanja na letnjim bazenima i brojne aktivnosti

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kupališta u Beču: Dva nova bazena za najmlađe Bečlije

Copa Cagrana: Bečlije će ovog leta uživati na plaži pod palmama!

Wellness na dohvat ruke: Kako se odmoriti u bečkoj banji Oberla

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava